ミュンヘンの市庁舎の地下にある、ラーツケラーというバイエルン料理のレストランでディナーを食した。
We had dinner at a Bavarian restaurant called Ratskeller in the basement of Munich's Town Hall.
地上からの入り口は意外に小さくて、うっかりすると見逃してしまいそうだ。
The entrance from the ground is unexpectedly small, and if you carelessly, you may miss it.
地下に続く階段を降りていくと、まるで時間を遡っていくように感じられる。
As you go down the stairs to the basement, you feel as if you are going back in time.
店内はとても広くて、ここが地下にあるとは思えない。
The store is very large and I don't think it's underground.
ハンガリー料理のグヤーシュ。ハンガリーはもとより、ウィーンやこのミュンヘンを含むバイエルン地方ではよく食べられている。
現在はそれぞれが国境を持つようになってしまったが、この地域の大きな文化的なつながりが感じられる。
Hungarian gouache. It is often eaten not only in Hungary but also in the Bavarian region including Vienna and Munich.
Now that they all have borders, I feel the great cultural connections of the region.
キャベツ、キュウリ、ニンジンの酢付けのサラダ。
Salad with cabbage, cucumber and carrot vinegar.
ベリーのソースがたっぷりとかかったケーキ。
A cake with plenty of berry sauce.
食後の紅茶は、予めお湯の入ったコップにティーバックを入れるというスタイル。
For tea after eating, the tea bag is put in a cup of hot water beforehand.
古き良きミュンヘンを感じさせるラーツケラーで、おいしい郷土料理を味わうことができた。
We were able to taste delicious local cuisine at Ratskeller, which gives us the feeling of good old Munich.
(Translated by Google Translate)
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